10 juli 2009

G: Ny ledning på väg till Vi Unga

En ny dag gryr och Vi Ungas valberedningen skriver så här:


"VALBEREDNINGEN FÖRESLÅR NY LEDNING FÖR VI UNGA

Valberedningen föreslår Anna Nordström, Västerbotten, som ny förbundsordförande för Förbundet Vi Unga. Som nya vice förbundsordföranden föreslås Anna Berg, Kalmar, och Emil Källström, Västernorrland.

Förbundsordförande Gabriel Ehrling, förbundsordförande Sara Kappelmark och vice förbundsordförande Jessika Karlsson-Loftbring har alla efter tre år i sina respektive roller avsagt sig omval inför Vi Ungas förbundsstämma i Tånga Hed, Vårgårda, den 24-26 juli.

Valberedningen föreslår att förbundsstämman ska välja ett nytt presidium för förbundsstyrelsen bestående av en ordförande arvoderad på 60 procent och två vice ordförande arvoderade på 20 procent vardera. Valberedningen är mån om att presidiet som helhet ska bli så starkt som möjligt – och tror då, med de personer som bedömts som mest lämpade för uppdragen, att presidiet bäst byggs med en ordförande och två vice ordförande.

Som ny förbundsordförande föreslår valberedningen Anna Nordström, Västerbottens Vi Unga distrikt. Anna är född 1988 och boende i Umeå. Hon har varit vice distriktsordförande i Västerbottens Vi Unga distrikt och är sedan i fjol ledamot av förbundsstyrelsen.
Anna har en tydlig ambition att utveckla Vi Unga-organisationen vidare. Hon har en bredd i sitt engagemang, är bra på att leda arbete och skapa delaktighet och är genom sin sociala förmåga en bra företrädare för Vi Unga såväl internt som externt.

Som nya vice förbundsordföranden föreslår valberedningen Anna Berg, Kalmar Vi Unga distrikt, och Emil Källström, Västernorrlands Vi Unga distrikt.
Anna är född 1986 och boende i Göteborg. Hon har varit vice distriktsordförande i Kalmar Vi Unga distrikt och valdes in i förbundsstyrelsen 2005. Anna har en gedigen Vi Unga-erfarenhet från klubb-, distrikts- och förbundsnivå. Hon har stor kunskap kring organisatoriska frågor och ett viktigt engagemang kring värderingsfrågor.
Emil är född 1987 och boende i Stockholm. Han var distriktsordförande för Västernorrlands Vi Unga distrikt 2005-08 och valdes i fjol till ledamot av förbundsstyrelsen. Emil är en god strateg, har ett stort kontaktnät i närbesläktade organisationer och en påtaglig förmåga att inspirera människor i sin omgivning.

Valberedningen föreslår förbundsstämman att välja allt som allt oförändrat tio ledamöter till förbundsstyrelsen. Som övriga ordinarie ledamöter föreslår valberedningen:
Emmyly Bönfors, Västra, nyval
Född 1988, boende i Uddevalla, distriktsordförande i Västra 2006-09.
Emma Christiansen, Kronköpinge, nyval
Född 1988, boende i Växjö, distriktsordförande i Kronköpinge 2007-09.
Mårten Gunnarsson, Stockholm, omval
Född 1981, boende i Stockholm, distriktsordförande i Stockholm 2005-08, ledamot av förbundsstyrelsen sedan 2008.
Rosa Jonsson, Östergötland, omval
Född 1987, boende i Hannäs, distriktsordförande i Östergötland 2007-09, ledamot av förbundsstyrelsen sedan 2008.
Joakim Lundqvist, Västra, nyval
Född 1987, boende i Uddevalla, ledamot av förbundsstyrelsen 2006-08, ordförande för respektgruppen sedan 2008.
Jakob Sjöström, Västerbotten, nyval
Född 1989, boende i Umeå, distriktsordförande i Västerbotten 2006-09.
Katharina Sterner, Västra, nyval
Född 1983, boende i Göteborg, klubbordförande i Westcoast Riders."

Inga kommentarer: