15 juli 2009

G: Fyra saker som Åsgarns Vi Unga ska vara stolt över

Hemma i Åsgarn hos familjen och snackar med brorsan om Åsgarns Vi Unga där jag började i Vi Unga. Klubben har funnits länge, länge... och har haft många verksamheter och skepnader

När jag först kom med var det kör och musikal, pingis och innebandy, pyssel och spel som engagerade och vi hade över 100 aktiviteter i Bygdegården varje år. Senare, när vi blev något äldre, blev klubben också bas för vårt engagemang i samhällsfrågor. Vi Unga klubben skrev medborgarförslagen för:
* Bredbandsutbyggnaden till kommunens ytterområden
* Bytet av namn på gymnasieskolan från Domarhagsskolan till Karlfeldtgymnasiet (den svenska nobelpristagaren född i Avesta)

Båda förslagen gick dessutom igenom!

Och vi drev även ett stort EU-projekt då vi skapade ett Mediecenter i Bygdegården med hemmabio, filmproduktion, bildredigering med mera.
Ännu längre fram var vi stöd när Avesta Spontanidrottsförening Vi Unga bildades och arbetet för Avesta som skateboardstad tog fart.

Vi Unga som organisation ska vara en plattform för allt från samhällsengagemang och påverkansarbete till brädspel och TV-spelsturneringar i Bygdegården. I mångfalden av verksamhet ligger dynamiken och möjligheten för unga människor att utvecklas!

//Gabriel

Inga kommentarer: