27 oktober 2008

S: LSU forum follow up

Här äntligen hittat länken till P3:s reportage från LSU forum. Klicka här för att höra Arne Forstenberg dissa ungdomsorganisationernas insats för klimatfrågan och mig kommentera att unga visst bryr sig om klimatet, men att frågetecknena är många om vad man egentligen kan göra åt det. Men, visst antar vi Arnes utmaning och försöker!? :)

Skrev ju också om seminarium med Erik Amnå som handlade om vem som egentligen är politiskt engagerad. Nu har Erik och hans kollegor på Örebro ungiversitet fått 35 miljoner kronor i anslag för att forska om ungas politiska värderingar och samhällsengagemang!!
"Det behövs nya teorier om politisk socialisation som inte utgår ifrån att ungdomar anpassar sig till institutioner, normer och värderingar, utan som uppfattar unga människor som kreativa aktörer i sin egen socialisationsprocess." säger Erik Amnå.
Såå bra sagt! Väldigt viktigt och bra att någon tar sig ann att forska om ungas samhällsengagemang istället för att gnälla om det. :) Allt lycka till med forskningen, ska bli fantastiskt spännande att läsa om reslutaten.

Inga kommentarer: