06 oktober 2008

S: Hälsa, mångfalld och Lena Ek

Spännande vecka! Är fortfarande inne i den spänannde rekryteringsprocessen för Mod att mäta.
Idag var Joakim, ordförande för respektgruppen, och jag hos Riksteatern och diskuterade "breddad rekrytering" (dvs hur man gör för att rekrytera andra människor än de som för närvarande ingår i ens medlemsbas) tillsammans med dem, Amnesty, Scouterna och RFSL. Intressant att upptäcka att så pass olika organisationer resonerar kring samma saker. Nedslående att frågorna inte verkar bli lättare ju mer man jobbar med dem.
Jocke och jag pratade en del även efteråt om det där med att "skapa mångfalld" i en organisation. Rätt luddigt begrepp egentligen. Svårt att säga när man har uppnått det. Samtidigt. Om Vi Unga på allvar har som vision att alla unga ska få utveckla, känna sig betydelsefulla och ha möjlighet att förverkliga sina idéer så förpliktigar det ju. Första steget är att det borde vara en rättighet för alla att veta att möjligheten finns att engagera sig och få stöd i sitt engagemang från Vi Unga. Det vet inte alla idag.

Träffade Lars-Erik för möte i förra veckan. Han jobbar med folkhälsa på SV och på stämman i somras bestämde vi ju att vi ska jobba med just ungas hälsa under året. Blev mycket intressant samtal. Vi landade i att det mest intressanta spåret att kolla vidare på gemensamt är när det gäller mindfulness. SV har jobbat med det ett tag. Handlar om att hitta tekniker för att vara närvarande i nuet och därmed bli mindre stressad. John Lennon sa en gång att
Life is what happens while you are busy making other plans.
Visst är det viktigt att tänka långsiktigt och reflektera över vad som hänt, men vi får inte glömma att vara just nu också.

Fler intressanta möten förra veckan var till exempel med Theresia som är ordförande för Sveriges Ungdomsråd och ett sedvanligt "stämma av femtielva punkter på kortast möjligast tid" med Gabbe. :) Var med lite på SV Ungt Idéforum i lördags också. Lovisa Svanström (som jobbar med ett spännande projekt för BR, SV och Vi Unga i Dalarna) höll ett väldigt inspirerande pass om arrangörskap. Vi Unga är bra på arrangörskap. Vi ska bli ännu bättre! :)

För övrigt: Håller på att komma igång mer arbetet i vår fantastiska press- och påverkansgrupp. Var därför inne och kollade lite nyhetssajter. Var bland annat inne på Fokus. De hade en spännande lista på vilka makthavare som det bloggas mest om just nu. Jag blev allt rätt förvånad när jag hittade Lena Ek i topp. Lena är europaparlamentariker och besökte bland annat Vi Ungas stämma i sommar. hade jag helt missat att hon gjort ngt väldigt omstritt just nu? Nja, verkade inte så... Snarare verkade de som att sökverktyget Fokus använt för att få bloggstatistik om inte var så fantastiskt välutvecklat. Gick in och kollade på referenserna och visst hade alla bloggar nämnt namnet Lena (och bokstäverna "ek" fanns också att hitta isprängda i andra ord). Men, inte handlade det om politkern Lena Ek inte. Så: Lena Ek, om du läser det här: Här är ett blogginlägg som faktiskt syftade på dej! :)

Inga kommentarer: