17 november 2008

S: Bejaka sitt vemod?

Lyssnade på radion i mobilen på väg till klättringen igår. Var intervju med en man som precis hade skrivit en bok om att vi måste bli bättre på att bejaka vemodet. Att det finns för lite utrymme för den känslan i vårt samhälle.

I detta jämngråa höst-Sverige känns det ju på något vis som ett gyllene tillfälle för vemod. Sitter just nu med min vemodsfavorit Lars Winnerbäck sjungandes via Spotify. Har varit min vemodfavorit ända sedan jag hörde honom på Vi Ungas riksläger 1997. (typ innan han var känd, så alla vi som var där tyckte ju att vi hade "upptäckt" honom). Men trots att Lasse är vemodets mästare är det fan så svårt att vara vemodig någon längre stund.

Svårt att vara vemodig när man sitter och korrläser ett nummer av Forum Ung där redaktionsgruppen verkligen gjort ett så bra jobb att jag blir alldeles lycklig.

Svårt att vara vemodig när man haft en vecka där man fått förmånen att:

- Träffa Plan Sverige och prata om deras klimatsatsning som verkar galet bra och där de kommer utbilda 50-personer i typ 15-18-års-åldern och vill att Vi Unga ska komma och berätta om hur de kan engagera sig genom att starta en Vi Unga-klubb

-Börja på en kurs om att Påverka Europa. Tre tisdagar till. Väldigt kompetenta utbildare, känns som jag kommer lära mig massor.

- Träffa Amanda som nyss börjat jobba i Vi Ungas Stockholmsdistrikt. Vilket engagemang! Vilka idéer! Vad lyckliga alla unga i Stockholm kan vara som kan få hjälp av Amanda att kanalisera sitt engagemang!

- Prata med förbundssekreterare Katarina om en väldigt lyckad personalkonferens med engagerad och kunnig Vi Unga-personal som har massor av tankar kring hur Vi Unga kan utveclas vidare

- Vara med på LSUs repskap när Gabriel valdes till vice ordförande!!!

- Ha möte med världens bästa press- och påverkansgrupp som resonerar och agerar kring allt från klimatfrågor till ledighet från skolan till EU till julklappar.

- Fika med Jorid och Ylva som sitter i styrelsen i Kalmars Vi Unga distrikt och nu bor i Stockholm, men ändå har jättestort engagemang och vilja att hjälpa Kalmars Vi Unga-distrikt.

Nu sjunger även Lars Winnerbäck "Nästan perfekt". Känns mer så. Är svårt att bejaka vemodet då. Sätter det längst ner på att göra-listan. En annan dag.

2 kommentarer:

Sakira sa...

Wow thats extremely wonderful I actually have detected a brand new app this app how much is spotify premium is nice and that i have started gazing it.Thanks for the assistance and suggesting the matter i'll travel with it.Keep publication and writing new article.

Danny Danials sa...

Have you attempted this new app WiFi Analyzer Apk : that is certainly exceptional.