25 november 2008

J: Klimatkonvent!


Idag har vart en spännande dag. Tänkte bara kort ge ett litet exempel på hur bra det kan bli när politiker och ungdomar gör nått ihop! Tanken bakom konventet har varit att politiker och ungdomar från gymnasiet i Västra Götaland skulle träffas och tillsammans prata klimat. Och det var precis så det blev. Två dagar har ägnats åt föreläsningar, diskussioner, utbyten, och workshops.

Det som händer nu är att alla ungdomar har ett uppdrag, och det är att genomföra en aktivitet på temat klimat på hemma plan! Allt för att få en bred spridning! Så på min workshop idag har jag träffat personer från bla Vara, Lidköping, Mellerud, Åmål, Göteborg, Lysekil...m.m. Vi har pratat inflytande och demokrati, varför det är viktigt att ha kunskap om jämställdhet och genus när man vill påverka. Dessutom har vi pratat om hur man kan ha nytta av studieförbund och föreningar när man vill genomföra något!

Intressant att ingen av de ca 20 personerna jag mött idag visste vad ett studieförbund är, skärpning studieförbunden! Träffade dessutom två personer som vart med på fem distriktsläger med Västra distriktet och haft mig som ledare... Grymt bra dag! Och ett tips till andra regioner att anamma samma grymma koncept!

Inga kommentarer: