05 november 2008

G: Jag kandiderar till vice ordförande i LSU!



Detta skickade jag precis ut kors och tvärs bland ungdomsorganiastionerna i Sverige. Har du inte fått brevet och önskar det - ring mig 073-580 66 96!

"Du får detta mejl då jag hittat din e-postadress när jag sökt efter kontaktuppgifter till de ungdomsorganisationer som är medlemmar i LSU, eller att du av annan anledning kan vara intresserad av LSU:s representantskap om en och en halv vecka. Mitt namn är Gabriel Ehrling och jag gör nu mitt tredje och sista år som förbundsordförande i Vi Unga.

Jag vill uppmärksamma dig och den organisationen du är engagerad i att jag kandiderar till vice ordförande i LSU. Valberedningen har föreslagit mig till ledamot i styrelsen vilket jag är mycket tacksam och glad över. Dock fortsätter jag min kandidatur till vice ordförande då jag tror att jag har den erfarenhet, det engagemang och den potential som skulle göra mig till en bra vice ordförande i LSU. Tack till alla er som fick mig att fortsätta min kandidatur!

Bifogat detta mejl ligger ett brev där jag i lite längre format beskriver mina tankar kring LSU och min bakgrund – ta gärna del av detta.
Längst ner i detta mejl följer ett kort utdrag ur brevet.

Mina prioriteringar av frågor som kandidat är i korthet:
- Stärk arbetet med organisationsutveckling och ledarskapsfrågor
- Prioritera frågorna hållbar utveckling, unga människors engagemang och entreprenörskap samt rätten till icke-diskriminering inför valet till Europaparlamentet, Sveriges ordförandeskap i EU och klimattoppmötet i Köpenhamn
- Stärk den interna kommunikationen och inled en dialog kring hur ungdomsorganisationerna i Sverige ska möta framtidens utmaningar – hur ser Ungdomsrörelsen 2.0 ut?

Om du läst brevet – slå mig en signal så diskuterar vi vidare via telefon eller träffas!
Hur resonerar du och organisationen du kommer från kring ungdomsorganisationernas och LSU:s utmaningar och behov?
Jag hoppas höra av dig!



Utdrag ur brevet

Mina tankar kring LSU:s uppdrag

LSU ska bygga på sina medlemsorganisationers arbete, tankar och visioner. LSU:s uppdrag består av flera delar, främst att stärka ungdomsorganisationerna genom organisations- och ledarskapsutveckling. Detta görs genom nätverk, utbildningar och kampanjer. I andra hand har LSU en viktig uppgift i att föra fram ungdomsorganisationernas tankar i övriga samhället och se till att frågor som rör unga människor får plats i debatten genom sammanställning av ungdomspolitik och ett politiskt påverkansarbete.

LSU ska stärka ungdomsrörelsen och förutsättningarna för unga människors organisering och engagemang. Samtidigt som LSU ska utgå från sina medlemmars önskemål och behov är det därför viktigt att bedriva omvärldsbevakning och formulera frågeställningar, även de svåra, som gör att ungdomsorganisationerna i Sverige stärks. Vilka ska vi nå ut till? Hur anpassar vi till samhällets förändringar? Hur motiverar vi vår statliga finansiering? Hur sänker vi trösklarna för engagemang? Helt enkelt – vad är Ungdomsrörelsen 2.0?

Min bakgrund


Jag är 22 år gammal och bor i Stockholm med mina rötter i Avesta i södra Dalarna. Våren 2007 utsågs jag att representera LSU och dess medlemsorganisationer i regeringens delegation till FN:s Generalförsamling. Arbetet under det året gav mig unik och ovärderlig erfarenhet av att omsätta medlemsorganisationernas tankar och idéer till politik och handling. Då jag är väldigt noggrann med att se till att ha mandat att agera prioriterade jag högt att, på olika sätt, kommunicera med LSU:s medlemsorganisationer och deras företrädare. Jag har även deltagit i LSU:s verksamhetsutskott för ungdomspolitik och påverkan i två år.

Idag är gör jag mitt tredje och sista år som förbundsordförande i Vi Unga och arbetar på Studieförbundet Vuxenskolan som projektledare för en satsning på unga människors kultur- och musikutövande.

Mina värderingar och mitt engagemang bygger på övertygelsen att individen utvecklas bäst när människor går samman kring frågor som förenar dem och att individen behöver ha stort inflytande över sin egen livssituation. En förutsättning för detta är ett starkt civilt samhälle som ger människor, unga som gamla, möjlighet att utvecklas och stärker dem i förhållande till samhället. Civila samhällets energi ska användas för att motverka utanförskap och diskriminering samt främja människors delaktighet, inflytande och makt i samhället. Ett starkt civilt samhälle byggs underifrån – oavsett sammanhang är det därför alltid viktigt att verka för att förbättra de lokala förutsättningarna. LSU har ett naturligt intresse i att Sverige på lokal och regional nivå ger förutsättningar för ungdomsorganisationer och ungt engagemang.
"

Inga kommentarer: