08 december 2008

S: Ett halvår kvar till valet till EU-parlamentet

"[...] Att så få ville vara med och bestämma i förra Europavalet innebär att de besluten nu tas av någon annan. Den typiske väljaren är en stockholmare i 60-årsåldern och våra politiker i Europaparlamentet är män i 60-årsåldern. Vi behöver ett fräschare EU där alla är representerade – såväl unga som gamla, både Skåne och Stockholm. Fler måste bli delaktiga. Idag bestämmer en dryg tredjedel av Sveriges befolkning om vilka beslut våra politiker skall ta i Europaparlamentet. Om du inte röstar den 7 juni kommer någon att göra det åt dig. Du ger bort din röst till någon annan, med andra åsikter och andra erfarenheter."

Det skrev Hanna Hallin, ordförande för LSU igår på Sydsvenskans debattsida. Igår var det ett halvår kvar till valet till EU-parlamentet 7 juni. Vid förra EU-paralmentsvalet var det bara en fjärdedel av Sveriges unga (18-24 år) som röstade. Det vill Vi Unga hjälpa till att ändra på! Därför har vi en EU-kampanjsgrupp som leds av Rosa Jonsson.

Många unga känner idag att EU är långt bort och de jag pratat med som inte röstade vid förra EU-parlamentsvalet anger som huvudanledning att man inte kände att man hade tillräcklig koll på EU eller kandidaterna för att kunna rösta. Men, nu är det ett halvår kvar. Det är gott om tid att bli insatt. Jag vill i all fall inte ge bort min röst till någon annan!

Inga kommentarer: