06 december 2008

S: Debattartikel från Vi Unga: Unga utesluts från klimatomställningen

"Världens barn och unga står inför större utmaningar än någon tidigare generation. De kommer inte bara att få ärva klimatet som dagens generation lämnar efter sig utan påverkas redan i dag av klimatförändringens negativa effekter. Samtidigt har de minst att säga till om. För att hitta bra lösningar måste beslutsfattare ta tillvara ungas kompetens."

Det skriver Vi Unga tillsammans med Plan Sverige, Global Focus, WWF och LSU i en debattartikel som idag publiceras i Aftonbladet. (Och om du klickar på länken kan du läsa hela.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den här artikeln är superbra, men jag blev så arg när jag läste kommentarerna längst ner på artikeln. Tycker folk att alla ungdomar är ett gäng uppkäftiga ungar som inte förstår något och som bara ställer till med bråk? Så att det skulle bli en katastrof om unga var med i miljödebatter och liknande?
Naturligtvis är väl alla som överhuvudtaget tycker något i miljöfrågan intresserade och är inte ute efter att förstöra. Det finns unga som skulle kunna bidra med mycket mer än några vuxna.
Driv den här frågan vidare, för det är något som verkligen är viktigt!

Sara Kappelmark sa...

Bra skrivet Johan, jag håller verkligen med dig! Tack för stödet att driva frågan vidare!!