25 maj 2008

S: Värdebaserat ledarskap och rekrytering

Sökandet efter nya förbundssekreterare fortsätter. Hade möte i fredags med SVs personalstrateg Anna Wetterberg och med Gabriel för att göra strategiupplägg inför intervjuer.
I torsdags var jag i Riksdagen på ett ledarskapsseminarium, som handlade om hur ideellt engagemang kan tas tillvara som en positiv erfarenhet av offentliga sektorn. Nedan ser ni panelen: fr v rektor Jonas Åkesson, mottagaren av ledarskapsstipendiet Kompassrosen Fahrudin Zejnics, oppositionsborgarråd Carin Jämtin, kommunstyrelseordförande Elisabeth Unell och vice kommunstyrelseordförande Bodil Hansen.
Panelen diskuterade framför allt det som idag brukar kallas för validering av kompetens. Det vill säga hur man ska kunna visa att man kan någonting, trots att man inte har till exempel en formell utbildning i det. Så är det ju ofta när man engagerat sig mer informellt i den ideella sektorn.
En viktig nyckel till att uppmärksamma samhället på hur otroligt mycket man lär sig genom ideellt engagemang tror jag är att vi som är och varit ideellt engagerade berättar om vad det gett oss. Om du ska söka jobb eller sommarjobb och är/har varit engagerad i Vi Unga: tveka inte att höra av dig så kan du få ett intyg på vad du har gjort!


Inga kommentarer: