21 maj 2008

S: Beviljat!



Vi Unga, Sveriges bästa ungdomsorganisation, måste vara en organisation där ALLA känner sig välkomna. Men, kan det vara så att det finns normer och strukturer i Vi Unga som gör att alla inte känner sig välkomna? Den frågan måste vi våga fråga oss själva! Hur kan vi göra Vi Unga mer öppet och tillgängligt? Hur kan vi göra samhället i stort mer öppet och tillgängligt för alla?

För att jobba med de här frågorna är Vi Unga med i kampanjen Alla Olika Alla Lika och därför har förbundsstyrelsen också ansökt om pengar för ett särskilt projekt inom ramen för den här kampanjen: "Mod att mäta". Nu har Allmänna arvsfonden beviljat oss pengar för projektets första år (av tre)!!

Superhäftigt! Projektets mål är att ge unga en möjlighet att sjäva synliggöra och praktiskt motarbeta all form av diskriminering. Genom ett aktivt medborgarskap stärks ungas egenmakt och förtryckande normer och strukturer kan brytas.

Metoden är att arbeta tillsammans med andra organisationer att ta fram sätt att utvidga Vi Ungas metod för att mäta jämställdhet till att omfatta fler diskrimineringsgrunder. Och, dessutom göra en ageraguide för hur man kan arbeta vidare utifrån de problemområden som synliggjorts i en mätning.

Mer info kommer!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis!
Jättkul att höra! Det är ju fantastiskt när Alla olika alla lika sprids och särskilt kul när Arvsfonden beviljar pengar.

Stort grattis till er från Sara Sjöman, kampanjledare Alla olika alla lika.