16 april 2008

S: Stämmohälsningar


Det är stämmotider nu... Sitter här och skriver stämmohälsningar. Ja, alltså, inte till Vi Ungas distriktsårsstämmor som ju pågår för fullt nu. Till dem försöker vi alltid se till att någon från riksorganisationen är på plats. Men, det gör ju också att när vi får trevliga inbjudningar till besöka andra organisationers stämmor så finns det inte alltid så många som har så mycket tid över. Lite synd, för det brukar dels vara rätt intressant att få input kring vad andra organisationer diskuterar och på vilket sätt de gör det. Dels är det ofta ett bra tillfälle att träffa samarbetspartners och knyta fler kontakter.
Hur som helst, till de vi inte kan åka på brukar vi försöka skriva en hälsning för Gabriel och mig. Jag tänkte ett tag att vi borde ha en mall för det där så att man bara hade kunnat skriva under och skicka iväg. Fast det kändes som att det blev så opersonligt och trist, så nu försöker jag lägga lite mer energi på det.
Även om Vi Ungas stämma naturligtvis är den bästa ;) så tycker jag att även stämmor i andra organisationer fyller en viktig demokratifunktion. Inte bara för deras egna organisationer utan för samhället i stort. Det måste man få höra ibland!

Inga kommentarer: