02 april 2008

S: Lunch med Carin Jämtin och LSU

På Vi Ungas förbundsstämma i somras beslutade ombuden att Vi Unga skulle verka för att det skulle skapas forum för informella möten mellan unga och politiker. Ombuden beslutade också att Vi Unga särskilt skulle försöka påverka LSU till att arrangera den här typen av möten.
Under hösten berättade jag över en fika för LSUs ordförande Hanna Hallin om detta och hon tyckte att ett bra första steg för LSU vore att arrangera möten mellan engagerade unga i LSU och politiker som tidigare varit engagerade i LSU.
Och så: tatata (trumpetfanfar) Idag träffade Elin (vice ordförande för Vi Unga i Stockholms län) och jag Stockholms oppositionsborgarråd Carin Jämtin över en lunch i stadshuset tillsammans med ett gäng till LSU:are.
Vi pratade bland annat om ungdomsorganisationernas utmaning att engagera och organisera fler och politikernas roll för att stötta detta. Vi pratade om onödig administration vid ansökningar, brist på tillgång till lokaler och misstro mot unga människor. Dessutom pratade vi om hur politiker skulle kunna bli ännu bättre på att lyssna på unga människor för att få med sig ett ungdomsperspektiv i sina beslut.
Sammanfattningsvis: Ett bra möte! Hoppas på fler sådanna!















Överst: Carin Jämtin.
Mitten: Hanna Hallin.
Nederst: Elin

Inga kommentarer: