15 januari 2009

S: Uppstart, kampanjstart och Vi Unga på TV

Woho, tillbaka! Slås med full kraft av vilket fantastiskt uppdrag det är att få vara förbundsordförande för Vi Unga! Glädje blev kanske lite extra stor när jag på första mötet (dagordningsplanering inför nästa förbundsstyrelsemöte) fick en prinsesstårta och födelsedagssång från Anna, Katarina, Emil, Mårten, Frida och Gustav. :)

Mycket möten nu i början, satt stor del av dagen igår med Gabriel och Katarina och stämde av allt från hur vi ska göra det enklare för klubbar att skaffa bankkonton till hur det går med kulturutredningen. Idag har jag pratat påverkan med SVs presschef Anders Öberg.

Ber om ursäkt direkt till alla er som skickat mejl medan jag varit borta och som inte fått svar än. Jag är inte riktigt igenom mejlboxen... Några godbitar som jag hunnit snappa upp dock:

Igår intervjuades Ida Östensson som jobbar för Vi Unga i Västerbotten i Eftersnack på SVT. Kolla själv här. Höjdpunkt: Vi Unga och ungdomsengagemang efter 9.20 minuter. :) Snyggt jobbat Ida!



Annat häftigt som händer: På måndag lanseras LSUs kampanj "Rösta 7 juni". Redan nu kan du göra som över 5000 andra redan har gjort och gå med i Facebook-gruppen för att visa att du är en av dem som inte tänker ge bort din röst till någon annan!
Vi Unga har ju också en grupp som arbetar med att få fler engagerade i Vi Unga i detta som i sin tur kan engagera fler runt om i hela Sverige kring hur viktigt det är att rösta i EU-parlamentsvalet. Sist gjorde bara en fjärdedel av Sveriges unga (18-25 år) det. Visst borde det åtminstone kunna fördubblas!!



Vill du engagera dig i detta är ett tips att anmäla dig till en valambassadörsutbildning genom LSU. Det betyder inte att du blir ambassadör för ett särskilt parti, utan bara för att det är viktigt att människor ska rösta överhuvudtaget. Utbildningen är gratis, men om du vill ha hjälp att betala resan kan du höra av dig till Gabriel och mig och berätta hur du skulle vilja använda det du lärt dig i Vi Unga så kan vi se om Vi Unga kan betala en del.

En annan cool grej jag läste var att Annie Johansson igår hade en debattartikel i Dagens Industri om att unga missgynnas av turordningsreglerna på arbetsmarknaden. Annie satt ju ordförande på Vi Ungas förbundsstämma då vi bland annat beslutande att Vi Unga måste arbeta för schysstare villkor för ungas sysselsättning och entreprenörskap. Att Sveriges yngsta riksdagsledamot lyfter detta perspektiv är ett fantastiskt bra steg på väg mot en förändring!

Sammanfattningsvis: Livet är underbart och världen är på väg åt rätt håll -eller? Nja, det finns ju lite smolk i bägaren också. SJ. Beställde igår tågbiljetter för olika möten och distriktsbesök runt om i landet. Deras priser blir ju verkligen bara galnare och galnare! Ett exempel här:


Jamen tycker SJ på fullt allvar att det är rimligt att betala 427 kronor i återbetalningsskydd för en biljett med som utan det ska kosta 406 kronor. Helt galet. Valde bort det och valde ombokningsbar istället.

Ordspråket "det går som tåget" kommer för vår generation vara liktydigt med "det är försenat, inställt och alldeles för dyrt".

Inga kommentarer: