30 september 2008

S: Några höjdpunkter


Höjdpunkter det senaste:

Diskussioner om Kulturutredningen på frukostseminarium på kansliet och på styrelsemöte med SVs styrelse (tisdag-torsdag förra veckan).
SV driver framgångsrikt frågan om att kultur är mycket större än den kulturpolitik som vi har idag.
Vi Unga har inte aktivt tagit ställning i frågan. Men, eftersom Vi Unga är en organisation som är ypperligt anpassad för att kunna stödja just nya idéer och kulturyttringar som inte får plats inom smalare organisationer och institutioner, så tycker jag att det är naturligt att vi också lyfter frågan om hur kulturpolitiken stöttar bredd och nyskapande, inte bara spets och tradition.

Presentation av Vi Unga för SVs förbundsstyrelse och för SVs förbundskansli. Är lätt att ta varandra för självklart och tro att "det är klart att alla i SV vet vad vi håller på med i Vi Unga". Vad väldigt kul att många efteråt berättade vilken ahaupplevelse det var att få höra om allt spännande som Vi Unga är och gör. :)

Kick off med arbetsgrupper. I fredags eftermiddag hade vi träffa med arbetsgruppsordförandena, där vi bland annat fick en crash course i processledarskap av Katarina Cronelid från SV. Från fredag kväll till söndag eftermiddag lärde vi sedan känna varandra, våra grupper, diskuterade hur vi vill och ska utveckla Vi Unga under året och hur vi ska kommunicera och förankra arbetet. (Se mycket talanade bild ovan...)

Intervjuer av projektledare till Mod att mäta Har kommit fram till att jag verkligen tycker det är riktigt kul att rekrytera. Både att analysera ansökningar, klura ut lämpligt intervjuunderlag och att få prata med spännande och intressanta människor på intervjuer. Är nu inne på intervjuomgång nummer två.

Inga kommentarer: